Welke outfit zorgt voor een perfecte foto?

De sfeer die een foto oproept wordt voor een groot deel bepaald door de kleren die het model draagt. Een mooi gezicht is natuurlijk ook niet onbelangrijk, maar het lichaam en dus de kleding nemen vaak een veel groter deel van de compositie van een foto in. De keuze van de kleding die gedragen wordt op een foto is dus van groot belang. Maar hoe kies je nu de perfecte outfit voor een fotoshoot?

Bekijk alles vanuit het middelpunt

felle kleuren in het midden

Maak je een familiefoto waarbij de dochter centraal staat? Dan begin je door haar op te laten vallen met een mooie gekleurde jurk. Voor de ouders kies je vervolgens wat rustigere kleuren, maar daarbij is het wel leuk om bijvoorbeeld het felle blauw uit het jurkje van de dochter terug te laten komen in de haarband van de moeder over de stropdas van de vader. Op die manier creëer je eenheid rondom een centraal middelpunt, waardoor het totaalplaatje helemaal klopt.

Kies voor laagjes en verschillende materialen

Naast kleur is vooral ook het materiaal van kleding perfect om bij te dragen aan een mooie foto. Een wollen trui steekt bijvoorbeeld mooi af tegen een kanten jurkje, waarbij je met accessoires zoals een sjaal of muts nog veel meer kanten op kunt. Door verschillende materialen en laagjes zo te combineren, kun je een gezicht prachtig uit laten komen tussen deze verschillende stoffen. Dit werkt vooral goed wanneer je qua kleding met neutralere kleuren werkt of zwart-witfoto’s maakt.